Un doljean vindecat de cancer a ridicat un altar pe Cheile Sohodolului
altar-Cheile-Sohodolului-1 Chiar la intrarea pe Cheile Sohodolului, turiștii pot vedea un altar închinat lui Dumnezeu, altar pe care ard lumânări printre numeroasele icoane. Aici, este foarte posibil ca, peste o vreme, să fie construiră o bisericuță – sau cel puțin așa spun sătenii. Altarul a fost amenajat de un bărbat din județul Dolj, care a vrut, în acest fel, să îi mulțumească lui Dumnezeu că s-a vindecat de cancer. altar-cheile-sohodolului-3 A scăpat de cancer și s-a gândit că unul dintre cele mai potrivite moduri de a-i mulțumi lui Dumnezeu, pentru că l-a ajutat în cele mai cumplite momente, este să ridice un altar chiar în mijlocul naturii. Un doljean inspirat a ales să ridice acest altar la intrarea pe Cheile Sohodolului, pe partea dreapta. Pe marginea drumului se observă o mică biserică (o machetă a unei biserici – n.red.), loc unde ard candele, iar altarul este la o înălțime de 3-4 metri de sol. Câteva trepte vă vor conduce pașii spre altarul ridicat de doljeanul scăpat de cancer. Potrivit localnicilor, micul altar al credinței, de sus din stânca munților, este un gest de mulțumire adus Divinității. Turiștii care au venit să își petreacă timpul liber aici, au urcat treptele sper altar și au aprins câte o lumânare.
Zona Runcu şi peşterile sale Cheile Sohodolului sunt considerate de către alpinişti o adevărată provocare, pentru că înălţimile lor ajung la 200 de metri faţă de vale. În zona comunei Runcu şi a Cheilor Sohodolului, turiştii pot vizita numeroase peşteri care au denumiri variate: Peştera Pătrunsă, Peştera Popii, Gârla Vacii, Peştera cu lilieci, Peştera Nării şi altele. Complexul Cheile Runcului, care cuprinde trei „chei”, se desfăşoară pe o lungime de 12 kilometri, între comuna Runcu şi Poiana Contului. Râul Sohodol formează un fenomen rar, un tunel natural al Nărilor, o peşteră formată din două galerii de 70 metri lungime fiecare, cu secţiuni circulare şi triunghiulare de o perfectă armonie. Peştera Pătrunsă – arie protejată În data de 19 septembrie 2007, Cheile şi Peştera Pătrunsa din zona Cheile Sohodolului au fost declarate arie protejată. Protejarea celor peste 78 de hectare a fost cerută de către reprezentanţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Gorj. Instituirea ariilor naturale protejate va duce la dezvoltarea economiei rurale, iar administratorii terenurilor din aceste zone vor putea să primească sprijin. De asemenea, declararea unei zone ca arie naturală protejată va face posibilă accesarea fondurilor europene pentru activităţi agricole şi pentru dezvoltarea turismului.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.